MULKNI TALON-TAROJ QILISH BILAN BOG‘LIQ HUQUQBUZARLIKLARNING VIKTIMOLOGIK PROFILAKTIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida mulkni talon-taroj qilish bilan bog‘liq huquqbuzarliklarning barvaqt oldini olishda viktimologik profilaktikaning mohiyati, uning nazorati va o‘ziga xos xususiyatlari tahlil etiladi. Shuningdek, jabrlanuvchilarning (qurbonlarning) huquqbuzarlik sodir etilishiga sharoit yaratuvchi xulq-atvori, mulkdorlarning huquqiy va kiber-ogohligini oshirish mexanizmlari hamda ichki ishlar organlarining bu yo‘nalishdagi tashkiliy-amaliy faoliyati keng yoritiladi. Tadqiqot davomida ilg‘or xalqaro tajriba asosida mulkiy jinoyatlarda viktimal xavfni kamaytirish va profilaktika samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.