O‘ZBEK O‘QUVCHILARINING MA’NAVIYATINI SHAKLLANTIRISHDA INGLIZ TILI FANI O‘QITUVCHILARINING ROLI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek o‘quvchilarining ma’naviy-axloqiy qiyofasini shakllantirishda ingliz tili fani o‘qituvchilarining pedagogik, tarbiyaviy va madaniyatlararo roli ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv, raqamli axborot oqimi, madaniyatlararo muloqot va xorijiy tillarni o‘rganishga bo‘lgan ehtiyoj ortib borayotgan hozirgi sharoitda ingliz tili darsi faqat grammatik bilim va kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish maydoni emas, balki o‘quvchilarda milliy g‘urur, vatanparvarlik, madaniy bag‘rikenglik, axloqiy mas’uliyat va tanqidiy fikrlashni shakllantirishning samarali pedagogik vositasidir. Tadqiqotda normativ-huquqiy hujjatlar, xalqaro ta’lim yondashuvlari hamda chet tilini o‘qitish metodikasiga oid nazariy manbalar tahlil qilindi. Natijalar ingliz tili o‘qituvchisi o‘quvchining ma’naviy rivojlanishida madaniyatlararo vositachi, axloqiy namuna, kommunikativ muhit tashkilotchisi, milliy qadriyatlarni global kontekstda anglatadigan pedagog hamda raqamli-ma’rifiy savodxonlikni rivojlantiruvchi shaxs sifatida namoyon bo‘lishini ko‘rsatadi.