O‘QUVCHILARDA KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda kreativ fikrlashni rivojlantirishning pedagogik asoslari va samarali usullari tahlil qilingan. Kreativ fikrlash o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammolarni noodatiy yondashuv asosida hal qilishi hamda innovatsion g‘oyalarni ilgari surishida muhim omil ekanligi yoritilgan. Shuningdek, interaktiv metodlar, loyiha asosida o‘qitish, muammoli ta’lim va raqamli texnologiyalarning kreativlikni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari kreativ fikrlashni shakllantirish ta’lim sifatini oshirishning muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.