RESPUBLIKADA AHOLINI IJTIMOIY MUHOFAZA QILISH VA SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMIDA OLIB BORILGAN KOMPLEKS CHORA-TADBIRLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida aholini ijtimoiy muhofaza qilish va sog‘liqni saqlash tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar hamda kompleks chora-tadbirlarning mazmun-mohiyati yoritilgan. Unda aholining turmush darajasini oshirish, ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlarni qo‘llab-quvvatlash, fuqarolar salomatligini mustahkamlash va sifatli tibbiy xizmat ko‘rsatish borasida amalga oshirilayotgan davlat siyosati tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy yordam tizimi, pensiya va nafaqa sohasidagi o‘zgarishlar, zamonaviy tibbiyot muassasalarining tashkil etilishi, onalar va bolalar salomatligini muhofaza qilish hamda pandemiya davrida olib borilgan chora-tadbirlarning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada ushbu islohotlarning jamiyat barqarorligi, xalq farovonligi va inson kapitalini rivojlantirishdagi o‘rni alohida ta’kidlangan.