FARG‘ONA VODIYSIDA HUDUDIY TURISTIK-REKREATSION TIZIMLARNI SHAKLLANTIRISHNING GEOEKOLOGIK ASOSLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Farg‘ona vodiysida hududiy turistik-rekreatsion tizimlarni shakllantirishning geoekologik asoslari yoritilgan. Unda vodiyning tabiiy-geografik sharoiti, rekreatsion resurslari, landshaft xususiyatlari, ekologik holati hamda turizm rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, hududda turistik-rekreatsion faoliyatni tashkil etishda geoekologik yondashuvning ahamiyati, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, ekologik xavfsizlikni ta’minlash va barqaror turizmni rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida Farg‘ona vodiysi sharoitida turistik-rekreatsion tizimlarni hududiy jihatdan samarali tashkil etish hamda ekologik muvozanatni saqlash bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqish zarurligi asoslab beriladi.