RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR TA’SIRIDA BOLALAR VA O‘SMIRLAR XULQ-ATVORIDA YUZAGA KELADIGAN PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLARNING ILMIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy ishda raqamli texnologiyalar ta’sirida bolalar va o‘smirlar xulq-atvorida yuzaga keladigan psixologik o‘zgarishlar tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli muhitning kognitiv, emotsional va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri, shuningdek, internet va raqamli qurilmalardan foydalanishning xulq-atvor shakllanishidagi o‘rni o‘rganildi. Ilmiy manbalar va xalqaro tashkilotlar (WHO, UNESCO) tomonidan 2020-2024-yillarda e’lon qilingan hisobotlar asosida raqamli texnologiyalar bolalar psixologiyasiga ijobiy va salbiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, diqqat tarqoqligi, emotsional beqarorlik, ijtimoiy izolatsiya va motivatsiya o‘zgarishlari kabi psixologik holatlar chuqur tahlil qilingan.