UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTAB FIZIKA DARSLARIDA SUN’IY INTELLEKTNING ROLI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida fizika fanini o‘qitishda sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi dasturlar o‘quvchilarning bilim olish jarayonini samarali tashkil etish, individual yondashuvni ta’minlash hamda murakkab fizik jarayonlarni vizual tarzda tushuntirish imkonini beradi. Shuningdek, maqolada fizika darslarida sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari, muammolari va istiqbollari yoritilgan.