PEDAGOGIK NIZOLAR VA ULARNI OLDINI OLISH YO’LLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida yuzaga keladigan pedagogik nizolarning tabiati, ularning kelib chiqish omillari va o‘quv-tarbiya jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Muallif o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarda yuzaga keladigan ziddiyatli vaziyatlarning psixologik asoslarini yoritib beradi. Shuningdek, maqolada nizolarni konstruktiv hal etish, ularning oldini olishning samarali pedagogik strategiyalari, o‘qituvchining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish va ta’lim muhitida sog‘lom psixologik iqlimni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari nizoli vaziyatlarni barvaqt aniqlash va boshqarish bo‘yicha yangi yondashuvlarni taklif etadi.