MOBIL ILOVALAR XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada mobil ilovalar xavfsizligini ta’minlashning zamonaviy usullari, mobil qurilmalar orqali ma’lumotlar almashinuvida yuzaga keladigan xavfsizlik tahdidlari hamda ularni bartaraf etish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, mobil ilovalarda uchraydigan asosiy kiberxavf turlari, jumladan, zararli dasturlar, fishing hujumlari, ma’lumotlar sizib chiqishi, autentifikatsiya zaifliklari va tarmoq xavfsizligi bilan bog‘liq muammolar ko‘rib chiqilgan. Maqolada mobil ilovalar xavfsizligini oshirishda zamonaviy shifrlash algoritmlari, ko‘p bosqichli autentifikatsiya, biometrik himoya tizimlari hamda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari mobil ilovalar xavfsizligini takomillashtirish va foydalanuvchi ma’lumotlarini ishonchli himoya qilishda muhim ahamiyat kasb etadi.