URGUT TUMANI HUDUDIDA FITONEMATODALARNING TARQALISHI, ULARNING O’SIMLIK HOSILDORLIGIGA TA’SIR MEXANIZMLARI VA EKOLOGIK SHAROITLARGA BOG’LIQLIGINI O’RGANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada Urgut tumani hududida uchraydigan fitonematodalarning tarqalishi, ularning qishloq xo‘jaligi ekinlari hosildorligiga salbiy ta’siri hamda ekologik omillar bilan bog‘liqligi o‘rganildi. Shuningdek, fitonematodalarning o‘simlik ildiz tizimiga zarar yetkazishi natijasida hosildorlik pasayishi kuzatildi. Hududning agroiqlim sharoiti nematodalarning rivojlanishi uchun qulay ekologik muhit yaratishi asoslab berildi.