MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA TARIXIY TAFAKKUR VA MILLIY G'URURNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tarixiy tafakkur va milliy g‘ururni rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, bolalarda tarixiy tafakkurni shakllantirishning mazmuni, milliy g‘ururning ahamiyati hamda uni rivojlantirishda maktabgacha ta’lim tashkiloti, oila va tarbiyachining o‘rni tahlil qilingan. Maqolada xalq og‘zaki ijodi, milliy bayramlar, ko‘rgazmali vositalar va o‘yin faoliyati orqali bolalarda tarixiy ong va milliy qadriyatlarga hurmat hissini shakllantirish masalalari yoritilgan.