KIRISHMALI HOLATLARNI OPTIMALLASHTIRISH ORQALI FOTOELEMENTLARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yarimo‘tkazgichli fotoelementlarda kirishma holatlarini optimallashtirish orqali ularning samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Fotoelementlarning ishlash prinsipi, zaryad tashuvchilar generatsiyasi va rekombinatsiya jarayonlari o‘rganilib, kirishma konsentratsiyasining ularning elektr va optik xossalariga ta’siri baholanadi. Shuningdek, optimal legirlash darajasini tanlash orqali fotoelementlarning foydali ish koeffitsiyentini oshirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy quyosh energetikasi tizimlarida yuqori samaradorlikka erishish imkoniyatlarini kengaytiradi.