XORAZM ERTAKLARINING TARBIYAVIY AHAMIYATI: ZAMONAVIY PEDAGOGIK TALQINDA (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm vohaga xos bo‘lgan xalq ertaklarining bolalar ma’naviy-axloqiy tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati kompleks tadqiq etiladi. Tadqiqotda folklorshunoslik, pedagogika va psixologiya fanlarining integratsiyalashgan metodologiyasi qo‘llanilgan. Xorazm ertaklarining o‘ziga xos lingvistik, madaniy va tarixiy xususiyatlari tahlil qilinib, ularning bolalarda vatanparvarlik, mehnatsevarlik, adolat, donolik va oilaviy qadriyatlarni shakllantirishdagi samaradorligi ilmiy asoslanadi. Maqolada an’anaviy ertak syujetlari zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish metodikasi taklif etiladi.