AVTOVOKZAL HUDUDIDAGI OQIMLARNI BOSHQARISHDA TARMOQLI REJALASHTIRISH VA OPTIMALLASHTIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada avtovokzal hududidagi oqimlarni boshqarishda tarmoqli rejalashtirish va optimallashtirish usullari tahlil qilinadi. Avtovokzal – bu yo'lovchilar, transport vositalari va xizmat ko'rsatish jarayonlari oqimlari kesishadigan murakkab tizimdir. Tarmoqli rejalashtirish usullari oqimlarni vaqt va fazo bo'yicha taqsimlash, ularning bir-biriga to'sqinlik qilmasligini ta'minlash imkonini beradi. Optimallashtirish usullari esa resurslardan (vaqt, joy, xodimlar) eng samarali foydalanishga qaratilgan. Maqolada tarmoqli rejalashtirishning asosiy tamoyillari, optimallashtirish mezonlari va ularni avtovokzal hududida qo'llash imkoniyatlari bayon etilgan. Andijon avtovokzali misolida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.