TRANSPORT TARMOQ'IDA YUKLAMA VA AVTOBUSLAR SONI O'RTASIDAGI BOG'LIQLIKNI TAHLIL QILISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada shahar yo‘lovchi transporti tarmog‘idagi yuklama (yo‘lovchilar oqimi intensivligi) va avtobuslar soni o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi. Transport tizimini samarali boshqarish uchun yuklama darajasiga mos keladigan avtobuslar sonini aniqlash muhim ahamiyatga ega. Maqolada yuklama va avtobuslar soni o‘rtasidagi to‘g‘ri va teskari bog‘liqliklar, ularning vaqt va kun kesimida o‘zgarishi, shuningdek optimal nisbatni topish usullari ko‘rib chiqilgan. Tahlillar natijasiga ko‘ra, yuklama ortishi bilan avtobuslar sonini oshirish zarurligi, aksincha, yuklama kamayganda esa ortiqcha avtobuslar soni iqtisodiy samarasizlikka olib kelishi asoslangan.