RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA YO'LOVCHILAR OQIMINI O'RGANISH VA AVTOBUSLAR SONINI ANIQLASH TAJRIBASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada rivojlangan mamlakatlarning (Yaponiya, Germaniya, Singapur, Janubiy Koreya, Finlandiya) yo'lovchilar oqimini o'rganish va shunga mos ravishda avtobuslar sonini aniqlash tajribasi tahlil qilinadi. Rivojlangan davlatlar transport tizimini boshqarishda zamonaviy texnologiyalar – sun'iy intellekt, IoT sensorlar, big data, real vaqt rejimidagi monitoring tizimlaridan keng foydalanadi. Maqolada ushbu mamlakatlarning tajribasi, qo‘llaniladigan usullar va ularning samaradorligi bayon etilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu tajribani qo‘llash imkoniyatlari va cheklovlari ham ko‘rib chiqilgan.