YO‘LOVCHILAR OQIMINING KUNLIK VA MAVSUMIY O‘ZGARISHLARINI TAHLIL QILISH HAMDA AVTOBUSLAR SONINI OPTIMALLASHTIRISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada shahar jamoat transporti tizimida yo‘lovchilar oqimining kunlik va mavsumiy o‘zgarishlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yo‘lovchi oqimining vaqt bo‘yicha dinamikasi, talab va taklif muvozanati hamda avtobuslar sonini optimallashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, transport tizimining samaradorligini oshirishga qaratilgan matematik va amaliy yondashuvlar taklif etiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, yo‘lovchi oqimini to‘g‘ri prognoz qilish va moslashuvchan rejalashtirish orqali transport xarajatlarini kamaytirish va xizmat sifatini oshirish mumkin.