FARG'ONADA TEMIRYO'L TARIXI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola Fargʻona vodiysida temir yoʻl transportining paydo boʻlishi va rivojlanish tarixini chuqur tahlil qiladi. Temir yoʻllarning mintaqa iqtisodiyoti, savdo aloqalari va aholi turmush tarziga koʻrsatgan taʼsiri atroflicha oʻrganiladi. Tadqiqotda arxiv materiallari, davriy nashrlar va ilmiy adabiyotlarga asoslanib, temir yoʻl qurilishining asosiy bosqichlari va ularning mintaqaviy ahamiyati yoritilgan. Maqola Fargʻona temir yoʻllarining mintaqa taraqqiyotidagi oʻrni va kelajak istiqbollarini baholaydi.