AVTOMOBILLARNING TA’MINLASH TIZIMIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISHDA ZAMONAVIY DIAGNOSTIKA JIHOZLARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI. (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada avtomobillarning ta’minlash tizimiga texnik xizmat ko‘rsatishda zamonaviy diagnostika jihozlaridan foydalanishning ahamiyati, samaradorligi va amaliy natijalari tahlil qilinadi. Hozirgi kunda avtomobil sanoatida elektron boshqaruv tizimlari va avtomatlashtirilgan qurilmalar keng qo‘llanilayotgani sababli texnik xizmat ko‘rsatish jarayonlarida aniq va tezkor diagnostika usullariga ehtiyoj ortib bormoqda. Maqolada zamonaviy diagnostika uskunalarining dvigatel, yoqilg‘i ta’minoti, elektr va elektron boshqaruv tizimlaridagi nosozliklarni aniqlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, ushbu qurilmalarning texnik xizmat sifatini oshirish, vaqt va mablag‘ni tejash hamda avtomobillarning ekspluatatsion ishonchliligini ta’minlashdagi samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.