NEONATAL GIPOTIREOZ VA UNING ERTA DIAGNOSTIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Neonatal gipotireoz bolalarda rivojlanishning jiddiy buzilishlariga olib kelishi mumkin bo'lgan keng tarqalgan endokrin kasallikdir. Ushbu maqola tug'ma gipotireozning erta diagnostikasi va skrining dasturlarining ahamiyatini ko'rib chiqadi. O'z vaqtida aniqlash va davolash aqliy va jismoniy rivojlanishning oldini olishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Maqolada kasallikning klinik belgilari, diagnostika usullari va zamonaviy davolash tamoyillari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari neonatal gipotireozni samarali boshqarish uchun skrining dasturlarini kengaytirish zarurligini ta'kidlaydi.