АЁЛЛАР РЕПРОДУКТИВ ТИЗИМИНИНГ АНАТОМИЯСИ ВА ФИЗИОЛОГИЯСИ (Ustozlar uchun, 2026)
Аёллар репродуктив тизими инсон наслини давом эттиришда муҳим аҳамиятга эга бўлган мураккаб анатомик ва физиологик тизимдир. У ташқи ва ички жинсий аъзолардан иборат бўлиб, гормонал бошқарув остида фаолият кўрсатади. Ушбу тизимда тухумдонлар, бачадон, бачадон найлари ва қин асосий ўрин тутади. Репродуктив функциялар ҳайз цикли, овуляция ва ҳомиладорлик жараёнлари билан узвий боғлиқ. Мақолада аёллар репродуктив тизимининг тузилиши, физиологик хусусиятлари ва унинг саломатликдаги аҳамияти илмий жиҳатдан ёритилади.