ЭРКАКЛАР РЕПРОДУКТИВ ТИЗИМИНИНГ АНАТОМИЯСИ ВА ФИЗИОЛОГИЯСИ (Ustozlar uchun, 2026)
Erkaklar reproduktiv tizimi inson naslini davom ettirishda muhim o‘rin tutuvchi murakkab anatomik va fiziologik tizim hisoblanadi. Ushbu tizim tashqi va ichki jinsiy a’zolardan tashkil topgan bo‘lib, asosan gormonal boshqaruv ostida faoliyat yuritadi. Erkaklar reproduktiv tizimining asosiy tarkibiy qismlariga moyaklar (testislar), urug‘ chiqaruvchi yo‘llar, qo‘shimcha bezlar va jinsiy a’zo kiradi. Reproduktiv funksiyalar spermatogenez, urug‘lantirish jarayoni va jinsiy faoliyat bilan chambarchas bog‘liq. Ushbu maqolada erkaklar reproduktiv tizimining tuzilishi, fiziologik xususiyatlari va uning salomatlikdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritiladi.