TEXNIKUMLARNING AVTOMOBIL YO‘NALISHIDAGI TA’LIM OLUVCHILAR UCHUN GEOMETRIYA FANINING AFZALLIKLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada texnikumlarning avtomobil transporti yo‘nalishida geometriya fanining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Geometrik bilimlarning avtomobil konstruksiyasi, texnik chizmachilik, diagnostika, mexanizmlar geometriyasi, transport vositalarini loyihalash va ta’mirlash jarayonlaridagi amaliy qo‘llanilishi tahlil qilingan. Shuningdek, geometriya fanining o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, muammolarni hal qilish va muhandislik kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli ko‘rsatib berilgan.