“TARBIYAGA E’TIBOR — KELAJAKKA INVESTITSIYA” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tarbiya masalasining jamiyat va davlat taraqqiyotidagi strategik ahamiyati yoritilgan. Yosh avlodni ma’naviy yetuk, intellektual salohiyatli, vatanparvar va mas’uliyatli shaxs sifatida shakllantirishda oila, maktab va jamiyat hamkorligining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy globallashuv sharoitida tarbiyaga e’tibor qaratishning dolzarbligi, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga asoslangan tarbiyaning ahamiyati hamda ta’lim muassasalarida olib borilayotgan ma’naviy-ma’rifiy ishlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Tarbiyaga yo‘naltirilgan har qanday e’tibor va sa’y-harakat mamlakatning kelajak taraqqiyoti uchun eng muhim investitsiya ekanligi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab berilgan.