“ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH ORQALI O‘QUVCHILARNING NUTQIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH” (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ona tili darslarida interfaol metodlardan samarali foydalanish orqali o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Nutqiy kompetensiya o‘quvchilarning fikrini og‘zaki va yozma shaklda aniq, ravon hamda mantiqiy ifodalash qobiliyatini shakllantiruvchi muhim omil sifatida talqin etilgan. Maqolada “Aqliy hujum”, “Klaster”, “FSMU”, “Charxpalak” kabi interfaol metodlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, ularning o‘quvchilar kommunikativ faolligini oshirish, mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda ona tiliga bo‘lgan qiziqishni kuchaytirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, nutqiy kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.