ISHQALAB PAYVANDLASH USULINING MOHIYATI VA TURLARI. (Ustozlar uchun, 2026)
Ishqalab payavndlashda birikma payvandlanayotgan detallarning birgalikda ishqalanish kontakt kuchi ta’sirida plastik deformatsiyalanish natijasida hosil bo‘ladi. Ishqalanish kontakt kuchi va deformatsiyalanish kattaligi aylanish tezligi va o‘q bo‘ylab siquvchi kuchga bog‘liq. Ishqalab payvandlashda asosiy parametrlar ishqalanuvchi sirtlarning aylanish nisbati, o‘q bo‘ylab siquvchi kuch, o‘tqazish kattaligi va payvandlash davomiyligi hisoblanadi.