NEONATAL DAVR VA UNING XUSUSIYATLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Neonatal davr chaqaloq hayotining birinchi 28 kunini o'z ichiga oluvchi muhim bosqichdir. Bu davr yangi tug'ilgan chaqaloqning bachadon tashqarisidagi hayotga moslashishi bilan bog'liq bo'lib, fiziologik va patologik o'zgarishlarga boy. Maqolada neonatal davrning asosiy xususiyatlari, uning fiziologik me'yorlari va eng ko'p uchraydigan patologik holatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, chaqaloqlar salomatligini ta'minlashda ushbu davrning ahamiyati va zamonaviy tibbiy yordamning roli yoritilgan. Tadqiqot neonatal davrga oid bilimlarni chuqurlashtirishga va tibbiyot amaliyotini takomillashtirishga xizmat qiladi.[1]