TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA SPORT RAQAMLI INNOVATSIYALAR VA VIRTUAL MASHG‘ULOTLARNING KELAJAGI. (Ustozlar uchun, 2025)
Anontatsiya: Ushbu maqola zamonaviy texnologiyalar sport sohasiga ta’siri, raqamli innovatsiyalar va virtual mashg‘ulotlarning ahamiyati hamda kelajak istiqbollarini tahlil qiladi. Raqamli texnologiyalar, xususan sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar, kengaytirilgan va virtual haqiqat, shuningdek IoT qurilmalari sportchilarning tayyorgarligini yaxshilash, jarohatlarni oldini olish va individual mashg‘ulotlarni optimallashtirish imkoniyatini yaratmoqda. Virtual mashg‘ulotlar esa sport jarayonini masofaviy va interaktiv shaklga o‘tkazib, samaradorlik va qulaylikni oshirmoqda. Kelajakda texnologiyalar sportning rivojlanishiga yanada katta turtki berib, yangi imkoniyatlar eshigini ochishi kutilmoqda.