ONA TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING LEKSIK BILIMLARINI MUSTAHKAMLASHDA NOAN’ANAVIY YONDASHUVLAR (Ustozlar uchun, 2025)
Bugungi kunda ta’lim tizimida o‘quvchilarning bilimini mustahkamlash, ularning fikrlash salohiyatini rivojlantirish hamda mustaqil ishlash ko‘nikmalarini shakllantirishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Ona tili darslarida o‘quvchilarda so‘z boyligini oshirish, ularning nutq madaniyatini yuksaltirish va leksik bilimlarni chuqurlashtirishda noan’anaviy yondashuvlar muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada o‘quvchilarning leksik bilimlarini mustahkamlashga yo‘naltirilgan noan’anaviy metodlar, interfaol usullar va musobaqa asosidagi dars tashkil etish tajribasi yoritiladi.