LEV TOLSTOY ASARLARINI OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QITISHNING AMALIY VA NAZARIY AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada buyuk rus adibi Lev Tolstoy asarlarining oliy ta’lim muassasalarida o‘qitilishining nazariy va amaliy ahamiyati tahlil etiladi. Tolstoy ijodining ma’naviy, axloqiy va estetik mazmuni yoshlar tafakkurini boyitish, mustaqil fikrlash va badiiy didni shakllantirishda muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, maqolada adib asarlaridan ta’lim-tarbiya jarayonida samarali foydalanishning metodik imkoniyatlari va yondashuvlari yoritilgan. Tolstoy asarlari orqali talabalarda axloqiy ong, estetik tafakkur va madaniy merosga hurmat tuyg‘usini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratilgan.