ISHSIZLIK DARAJASINING O’SISHI VA UNING IQTISODIY OQIBATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ishsizlik — har bir mamlakat iqtisodiy taraqqiyotiga bevosita ta’sir ko‘rsatuvchi muhim ijtimoiy-iqtisodiy muammodir. Mehnat resurslaridan to‘liq foydalanilmaganda ishlab chiqarish hajmi kamayadi, aholi daromadi pasayadi va iqtisodiy o‘sish sekinlashadi. O‘zbekiston sharoitida ham ishsizlik darajasining o‘sishi dolzarb masala bo‘lib, ayniqsa yoshlar va ayollar bandligiga jiddiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli, ishsizlik sabablarini tahlil qilish va uning iqtisodiy oqibatlarini o‘rganish muhim ahamiyatga ega.