BOJXONA NAZORATI OSTIDAGI TOVAR VA TRANSPORT VOSITALARINI INSON OMILISIZ MASOFADAN TURIB NAZORAT QILISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Soʻnggi yillarda Oʻzbekiston Respublikasida bojxona nazorati tizimini raqamlashtirish va zamonaviy axborot-texnikaviy vositalar bilan taʼminlash yoʻnalishida izchil islohotlar amalga oshirilmoqda. Bojxona organlari faoliyatini takomillashtirish, chegara hududlarida xavfsizlikni taʼminlash hamda kontrabandaga qarshi kurashishda yangi texnologiyalardan samarali foydalanish dolzarb vazifalardan biriga aylandi.Shu jihatdan, uchuvchisiz uchadigan apparat (dron) larni bojxona nazorati jarayonlariga joriy etish nafaqat tezkor axborot yigʻish va hududlarni kuzatish imkoniyatini yaratadi, balki nazoratning qamrovini kengaytirish, inson omilini kamaytirish va xavfsizlik darajasini oshirishga xizmat qiladi.