O‘LCHASH TIZIMLARIDA ANIQLIKNI OSHIRISHDA RAQAMLI KALIBRLASH VA INTELLEKTUAL KORREKSIYA METODLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada zamonaviy o‘lchash tizimlarining aniqligini oshirishda raqamli kalibrlash hamda intellektual korreksiya metodlarining nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Raqamli kalibrlash texnologiyalari o‘lchov xatolarini avtomatik aniqlash va kompensatsiya qilish orqali o‘lchash vositalarining ishonchliligini ta’minlaydi, intellektual korreksiya esa sun’iy intellekt algoritmlari, neyron tarmoqlar va mashinali o‘rganish yondashuvlari yordamida tizimning o‘zini o‘zi sozlash qobiliyatini shakllantiradi.