KOLOREKTAL SARATON BILAN OG'RIGAN BEMORLARDA MAQSADLI DAVOLASH TAKTIKASINI INDIVIDUALLASHTIRISH IMKONIYATLARINI O'RGANISH METASTATIK JIGAR SHIKASTLANISHI BILAN (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi vaqtda jigar metastazlari bo'lgan kolorektal saraton (KRS) bilan og'rigan bemorlarda davolash taktikasi va maqsadli terapiyadan foydalanish bo'yicha turli xil fikrlar mavjud. Tadqiqotga KRS va metastatik jigar kasalligi bo'lgan 75 bemor kiritildi. Barcha bemorlar bevacizumab va cetuximab maqsadli dorilar bilan birgalikda XELOX / FOLFOX4 rejimlariga muvofiq operatsiyadan oldin kimyoterapiya (KT) oldilar. Eng yaxshi davolash natijalari bevacizumab bilan kimyoterapiya kombinatsiyasi bilan ko'rsatildi. Jigar metastazlari bo'lgan KRS bilan og'rigan bemorlarni uzoq muddatli davolash natijalariga ta'sir ko'rsatadigan individual klinik va laboratoriya xavf omillari aniqlandi, bu esa ushbu toifadagi bemorlarda maqsadli davolash taktikasini individuallashtirishga yordam berishi mumkin.