STEAM YONDASHUVI ASOSIDA MUSIQA DARSLARINI TASHKIL ETISH (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: STEAM yondashuvi asosida musiqa darslarini tashkil etish zamonaviy taʼlim jarayonlarida pedagogik innovatsiyalar orasida eng samarali va dolzarb yo‘nalishlardan biri bo‘lib bormoqda. STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) — ya’ni, fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika integratsiyasiga asoslangan yondashuv bo‘lib, u o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, kreativlik, amaliy ko‘nikmalar va muammolarni hal qilish kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Mazkur modelni musiqa ta’limida qo‘llash natijasida an’anaviy darslar o‘rniga oʻquv faoliyati qiziqarli, zamonaviy va interaktiv uslublar asosida yoʻlga qo‘yiladi.