MUSIQA FANI ORQALI O'QUVCHILARNING ESHITISH QOBILIYATLARINI KUCHAYTIRISH (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Musiqa fani orqali o’quvchilarning eshitish qobiliyatini kuchaytirish hozirgi zamonaviy ta’lim tizimida muhim o’rin tutadi. Inson hayotida eshitish qobiliyati asosiy ahamiyatga ega bo’lib, bu orqali atrof-muhitning turli tovushlarini, nutqni, musiqa asboblari va asarlarini aniq farqlash ko’nikmasi shakllanadi. Shuning uchun ham maktablarda musiqa darslari orqali o’quvchilarning eshitish madaniyatini, tovushlarni ajratish va anglash qobiliyatlarini rivojlantirish bo’yicha turli pedagogik yondashuvlar muhimi belgilanadi. Musiqa fani nafaqat ijro, balki o’quvchilarda tinglash madaniyatini ham mustahkamlashga xizmat qiladi.