FAN VA TEXNIKANING RIVOJLANISHIDA YARIMO‘TKAZGICHLAR FIZIKASINING O‘RNI VA AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada fan va texnikaning zamonaviy taraqqiyotida yarimo‘tkazgichlar fizikasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Yarimo‘tkazgich materiallarning fizik xossalari, ularning elektronika sanoatidagi qo‘llanilishi hamda ilmiy-texnik taraqqiyotga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, yarimo‘tkazgichlar asosida yaratilgan qurilmalarning bugungi kundagi ahamiyati va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan.