TALABALARDA IJODIY TAFAKKURNI TARKIB TOPTIRISH USLUBLARI HAMDA UNING O‘ZIGA XOS BELGILARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola oliy ta'lim jarayonida talabalar ilmiy tadqiqot faoliyatining rivojlanishiga, ayniqsa jismoniy tarbiya va sport yo'nalishidagi pedagogik faoliyatni ilmiy tashkil etish va amalga oshirishga qaratilgan. Maqolada ilmiy tadqiqotlarning oliy ta'lim jarayonidagi ahamiyati, talabalarni ilmiy faoliyatga jalb etishning dolzarb muammolari va amaliy usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, ilmiy tadqiqot faoliyatining zamonaviy metodlari, pedagogik yondashuvlar va texnologiyalar orqali ta'lim sifatini oshirishga qanday ta'sir ko'rsatishi muhokama qilinadi. Maqola shuningdek, oliy ta'lim muassasalarida ilmiy markazlar tashkil etish, ilmiy amaliy konferensiyalar, talabalar ilmiy nashriyoti va amaliyotlar orqali talabalar ilmiy faoliyatini faollashtirishning ahamiyatini ta'kidlaydi. Ta'lim va ilm-fan integratsiyasining ahamiyati, gumanitar texnologiyalarning ilmiy tadqiqotlarda qo'llanilishi va jismoniy tarbiya va sport sohasidagi innovatsion jarayonlarni jadallashtirish masalalari ham ko'rib chiqiladi. Maqola, shuningdek, ilmiy tadqiqotlar va o'quv jarayonlarini birlashtirish orqali talabalarni kasbiy rivojlantirishga hissa qo'shish, ularning ijodiy va ilmiy qobiliyatlarini oshirishga yo'naltirilgan yondashuvlarni taqdim etadi.