MIKROIQTISODIY TAHLILNING ZAMONAVIY NAZARIYALARI VA ULARNING AMALIY QO‘LLANILISHI (ADM JIZZAKH MCHJ MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada “ADM Jizzakh” MCHJ faoliyatida mikroiqtisodiy tahlilning ahamiyati, uning korxona samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda xalqaro va milliy tajribalar asosida takomillashtirish yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida korxonaning ishlab chiqarish jarayonlari, xarajatlar tarkibi, rentabellik ko‘rsatkichlari va resurslardan foydalanish samaradorligini baholashning zamonaviy usullari tahlil qilindi. Rivojlangan mamlakatlar avtomobilsozlik korxonalarida qo‘llanilayotgan ilg‘or boshqaruv va iqtisodiy tahlil mexanizmlari o‘rganilib, ularni “ADM Jizzakh” MCHJ faoliyatiga moslashtirish imkoniyatlari yoritildi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, KPI tizimi, Business Intelligence platformalari va iqtisodiy prognozlash usullarini joriy etish orqali korxonaning iqtisodiy samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari korxonada boshqaruv qarorlarini qabul qilish sifatini yaxshilash, xarajatlarni optimallashtirish va raqobatbardoshlikni oshirishga xizmat qiladi.