MILLIY AVTOMOBIL ISHLAB CHIQARISH KORXONALARI EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH: “OʻZAVTOSANOAT” AJ MISOLIDA (Ustozlar uchun, 2026)
Hozirgi davrda jahon iqtisodiyotida yuz berayotgan global iqtisodiy jarayonlar, moliya bozorlaridagi beqarorlik hamda iqtisodiy risklarning ortib borishi moliyaviy shaffoflik masalasini yanada dolzarb qilib qo‘ymoqda. Makroiqtisodiy beqarorlik sharoitida iqtisodiy subyektlar faoliyatida moliyaviy axborotning ochiqligi va ishonchliligi muhim ahamiyat kasb etadi. Moliyaviy shaffoflik iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonining samaradorligini oshirishga, investorlar ishonchini mustahkamlashga hamda moliya bozorlarining barqaror faoliyat yuritishiga xizmat qiladi. Shu sababli makroiqtisodiy beqarorlik sharoitida moliyaviy shaffoflikni ta’minlash va moliyaviy risklarni baholash masalalari iqtisodiy tadqiqotlarning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi.