XODIMLARNING EMOTSIONAL INTELLEKTINI RIVOJLANTIRISH ORQALI TASHKILOT FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Zamonaviy iqtisodiy munosabatlar va kuchayib borayotgan raqobat sharoitida tashkilotlarning muvaffaqiyati nafaqat moddiy va texnologik resurslarga, balki inson kapitalining sifati va salohiyatiga ham bevosita bog‘liqdir. Shu nuqtai nazardan, xodimlarning emotsional intellekti tashkilot samaradorligini belgilovchi muhim omillardan biri sifatida e’tirof etilmoqda. Emotsional intellekt shaxsning o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, boshqalarning hissiyotlarini tushunish hamda samarali muloqot va hamkorlikni yo‘lga qo‘yish qobiliyatini ifodalaydi.