“DORI MODDALARINING NOJO‘YA TA’SIRLARI” (Ustozlar uchun, 2026)
Dori moddalarining nojo‘ya ta’sirlari — bu dori vositasi davolovchi dozada qo‘llanganda ham yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan istalmagan yoki zararli ta’sirlardir.Asosiy turlari• Allergik ta’sirlarTeri toshmasiQichishishShishAnafilaktik shokMasalan, ayrim antibiotiklar allergik reaksiyaga sabab bo‘lishi mumkin.