“BOQIY DARBADAR” ROMANIDA YO‘L XRONOTOPINING BADIIY-ESTETIK FUNKSIYASI. (Ustozlar uchun, 2026)
Isajon Sulton qalamiga mansub “Boqiy darbadar” romani ijodkorning eng muvaffaqiyatli, shu bilan birgalikda bu roman yozuvchijodining milliy qirg'oqlardan oshib,jahon adabiyoti ummoniga quyilgan tiniq bir irmoqqa aylandi desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Ushbu roman kitobxon yoshlar tomonidan iliq kutib olindi va butun omma miqyosida ko‘plab muhokmalarga sabab bo‘ldi.Zebo Qobilova mazkur roman yuzasidan har bir kitobxon ichida tug‘yon urgan  tuyg‘uni quyidagi so‘zlar orqali ifodalab berdi:“Roman bilan tanishish jarayonida kitobxon bir necha soniyalarga bo‘lsada, “boshidan do‘ppini olib” tafakkur qilishga imkon topadi”.[1]