BOSHLANGʻICH TAʼLIM TABIIY FANLAR DARSLARIDA OʻQUVCHILAR BILIMINI NAZORAT QILISH VA BAHOLASHNING ZAMONAVIY USULLARI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tabiiy fanlar darslarida o‘quvchilar bilimini nazorat qilish va baholashning zamonaviy usullari yoritilgan. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan diagnostik, formatif va summativ baholash turlari, test topshiriqlari, kuzatish, loyiha ishlari, portfoliolar hamda interaktiv baholash metodlarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy baholash usullarining o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini aniqlashdagi o‘rni hamda ta’lim sifatini oshirishdagi roli ko‘rsatib berilgan.