MATEMATIKA FANINI O'QITISHDA XORAZMIYNING ILMIY MEROSIDAN FOYDALANISH (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada buyuk qomusiy olim Muhammad ibn Muso al-Xorazmiyning matematika faniga qo‘shgan hissasi, xususan, algebra fanining asoslanishi va uning qoidalari zamonaviy ta’lim jarayoniga qanday tatbiq etilishi tahlil qilinadi. Maqolada Xorazmiy uslubining dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni va o‘quvchilarda algoritmlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Matematika darslarida o‘quvchilarning milliy g‘ururini yuksaltirish va fundamental tushunchalarni osonroq o‘zlashtirishidagi roli yoritilgan.