QASHQAR RUBOB IJROCHILIGINI OʻRGATISHDA AUGMENTED REALITY (AR) TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH METODIKASI (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Qashqar rubob ijrochiligini oʻrgatishda Augmented Reality (AR) texnologiyalaridan foydalanish metodikasi ilmiy asoslangan holda koʻrib chiqiladi. Maqolada AR texnologiyasining ta’lim jarayoniga integratsiyasi, uning an’anaviy musiqa ta’limi bilan uygʻunligi, ARRubob metodikasining nazariy va amaliy jihatlari hamda tajriba-sinov ishlarining natijalari tahlil etiladi. Tadqiqot Uzbekiston Respublikasi Prezidentining ta’lim va madaniyatni rivojlantirishga oid qarorlari, hamda milliy musiqa merosini asrash konsepsiyasiga tayanadi.