BOLАNING JАMIYАTGА MOSLАSHUVINI TА’MINLАSHDА OILА BILАN HАMKORLIK SHАKLLАRI (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bolaning jamiyatga moslashuvini ta’minlashda oila bilan hamkorlikning ahamiyati, mazmuni va samarali shakllari yoritilgan. Oila va maktabgacha ta’lim tashkiloti hamkorligining bolalar ijtimoiylashuvidagi o‘rni tahlil qilinib, ota-onalar bilan suhbatlar, seminar-treninglar, maslahatlar, ochiq eshiklar kuni va oilaviy tadbirlar kabi hamkorlik shakllari ko‘rib chiqilgan. Bolaning shaxs sifatida shakllanishi va ijtimoiy ko‘nikmalarining rivojlanishida oila hamda ta’lim muassasasining uzviy hamkorligi muhim omil sifatida asoslangan.