ARAB TILSHUNOSLIGIDA DUOLARNI O'RGANISHGA BO'LGAN YONDASHUVLAR (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola arab tilshunosligida duolarni o'rganishga bo'lgan ilmiy yondashuvlarni tarixiy-nazariy, frazeologik-semantik, lingvomadaniy va pragmatik yo'nalishlar orqali tahlil etadi. Arab tilining shakllanish tarixi, klassik tilshunoslik maktablarining roli, diniy-madaniy omillarning lisoniy birliklarga ta'siri va duolarning formulaviy tabiati ko'rib chiqiladi.