MUHAMMAD YUSUF — XALQ QALBIDAN JOY OLGAN SHOIR. (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Muhammad Yusufning hayoti va ijodi, uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni hamda xalq qalbidan joy olishiga sabab bo‘lgan omillar yoritilgan. Shoir she’rlaridagi Vatanga muhabbat, insoniylik, ota-onaga hurmat va kelajakka ishonch g‘oyalari tahlil qilingan. Shuningdek, “Biz baxtli bo‘lamiz” she’ri misolida Muhammad Yusuf ijodining o‘ziga xos xususiyatlari ochib berilgan.