AN’ANAVIY O‘ZBEK CHOLG‘ULARI ASOSIDA MUSIQIY IDROKNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI (DUTOR VA RUBOB MISOLIDA) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada an’anaviy o‘zbek cholg‘ulari — dutor va rubob asosida o‘quvchilarda musiqiy idrokni shakllantirishning metodik asoslari yoritiladi. Musiqiy idrokni rivojlantirishda milliy cholg‘ularning o‘rni, ularning badiiy-estetik ta’siri hamda ta’lim jarayonidagi didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, dutor va rubob ijrosining tinglovchi tasavvurini boyitish, ritm va ohangni anglash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.